• Ziya Gökalp Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Mall Of İstanbul Offıce Binası Kat:18 No:139 Başakşehir/İstanbul
  • info@24portfoy.com.tr

Melek Yatırımcı Nedir?

Melek Yatırımcı Nedir?

Melek yatırımcı nedir sorusunu cevaplayacağımız içerikte, melek yatırım kimdir, nasıl melek yatırımcı bulunur ve destek talep edilir gibi soru işaretlerine de cevap vermeye çalışacağız.

Melek yatırımcı nedir sorusunu cevaplayacağımız içerikte, melek yatırım kimdir, nasıl melek yatırımcı bulunur ve destek talep edilir gibi soru işaretlerine de cevap vermeye çalışacağız.

Melek Yatırımcı Kimdir?

Melek yatırımcı, genellikle girişimcilere maddi destek sağlayan birey veya gruplar olarak tanımlanabilmektedir. İş dünyasında bu terim, özellikle yeni kurulan veya başlangıç aşamasındaki girişimlere yatırım yapan kişileri tanımlamak maksadıyla kullanılmaktadır. Melek yatırımcılar, kendi sermayelerini veya diğer yatırımcıların sermayesini kullanarak girişimcilere destek sağlar.

 

Girişimlere başlangıç aşamasında finansman sağlayan melek yatırımcılar, aynı zamanda girişimlere danışmanlık ve iş stratejileri konusunda da destek sağlayabilir. Dolayısıyla girişimlerin destek olmasına doğrudan bir etki yaratmayı hedeflerler.

 

Melek yatırımcılar, risk sermayedarlarından farklı olarak, küçük yatırım miktarlarıyla erken aşamadaki girişimlere destek sağlarlar. Bu kapsamdan yola çıkarak amaçlarını şu şekilde açıklayabiliriz; finansal getiriye ek olarak yeni fikirleri desteklemek, girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak ve kendi deneyimlerini girişimcilere aktarmak olarak genel bir amaç tanımı yapılabilir.

Melek Yatırımcıların 6 Özelliği

Melek yatırımcıların, yatırımcı kimliklerine dair çeşitli özellikleri vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

 

  1. Girişimlere erken aşamada finansal kaynak sağlamak
  2. Yüksek risk profiline sahip girişimleri destekleme isteği
  3. Uzun vadeli düşünme
  4. Geniş iş bağlantılarına sahip olma
  5. Girişimcilik ruhunu destekleyecek her adımı değerlendirme
  6. İş deneyimine sahip olarak girişimleri bu dünyaya hazırlamak için danışmanlık verme

Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur?

Girişimlerini hemen hayata geçirmek için melek yatırımcı arayışındaki girişimciler için bu konu oldukça önem arz eder. Özellikle bu başlık altında melek yatırımcı bulmanın yöntemlerini anlatıyor olacağız.

 

  • Girişimcilik Ağları: Melek yatırımcılar ve girişimleri bir araya getiren etkinliklere katılarak iletişime geçmek.
  • Profesyonel Ağlar: Profesyonel ağlar ile melek yatırımcılarla iletişim kurulabilir. LinkedIn gibi profesyonel ağlar örnek olarak verilebilir.
  • Girişimcilik Konferansları: Girişimcilikle ilgili konferanslara katılarak melek yatırımcıları tanıyabilir ve projenizi tanıtarak iletişime geçebilirsiniz.
  • Girişimcilik Ekosistemi: Yerel girişimcilik ekosistemine dahil olarak girişimcilik merkezleri gibi yerel kaynaklar aracılığıyla yatırımcı bulabilirsiniz.
  • Girişim Sermayesi Fonları: Girişimlerinizi, girişim sermayesi fon yöneticilerine tanıtarak, yatırım anlamında destek talebi isteyebilirsiniz.