• Ziya Gökalp Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Mall Of İstanbul Offıce Binası Kat:18 No:139 Başakşehir/İstanbul
  • info@24portfoy.com.tr

Gayrimenkul Yatırım Fonları: Yatırımcılar İçin Kazançlı Bir Seçenek Mi?

Gayrimenkul Yatırım Fonları: Yatırımcılar İçin Kazançlı Bir Seçenek Mi?

Birikim değerlerini kazançlı yatırım araçlarında değerlendirmek isteyenler için içeriğimiz yayında!

Özellikle son yıllarda yatırımcılar için önemli bir yatırım aracına dönüşen gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcılarına neler vaat ediyor sorusunu yanıtlıyor olacağız.

Gayrimenkul yatırım fonları, bireysel anlamda gayrimenkule yatırım yapmakta zorlanan insanlar için kolay yatırım imkanı sunar. GYF ile birden fazla gayrimenkul projesine yatırım yaparak risklerin dağıtılmasına olanak tanınır. Bu sayede GYF ile yatırımcıların gayrimenkul yatırımlarından elde ettikleri gelir artabilmektedir.

Bununla beraber dikkat edilmesi gereken hususlarda vardır. GYF’lere yatırım yaparken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Fon yönetim deneyimi
  • Fon yöneticilerin deneyimi
  • Geçmiş performans analizleri

Ayrıca GYF getirileri, fonun yatırım yaptığı projelerin performansına göre değişiklikte gösterebilmektedir.

Bununla birlikte bu fonlara yatırım yapmanın en önemli avantajı, bireysel anlamda gayrimenkul yatırımı yapmaktan daha az esneklik sağlamasıdır. Yani, yatırımcılar fonlardan para çekme talebinde bulunduklarında bu işlem bazı kısıtlamalara tabi olabilmektedir.

GYF’ler Hakkında Yatırımcıların Bilmesi Gerekenler

Gayrimenkul yatırım fonlarında yatırımcılar, gayrimenkul piyasasına kolaylıkla yatırım yapmalarına olanak sağlanır.  Yatırımcılar tek bir gayrimenkulün riskini taşımak yerine birden fazla gayrimenkul yatırımına sahip olurlar. Bu sebeple, GYF’ler daha az riskli yatırım aracı olarak kabul edilmektedirler. Bununla beraber Gayrimenkul piyasasında bireysel yatırıma oranla daha az maliyete sahiptirler.

Gayrimenkul Yatırım Fonları Hakkında Sık Sorulanlar

  1. GYF’lere nasıl yatırım yapabilirim?
  2. GYF’lerin Getirileri Nasıl Vergilendirilir?
  3. GYF’lerin performansını Nasıl Takip Edebilirim?
  4. GYF’lere yatırım yapmak riskli midir?

İlk sorunun cevabıyla başlayalım: Gayrimenkul yatırım fonlarına yatırım yapmak için bir yatırım hesabı açmanız gerekmektedir. Tabii nitelikli yatırımcı olmanız da diğer bir şarttır. Bu kapsamda yatırım gerçekleştirmek istiyorsanız Gayrimenkul yatırım fonlarımızı inceleyebilirsiniz.

İkinci soruyla devam edecek olursak, yatırımcılar elde ettikleri gelire göre vergilendirilmektedir.

Üçüncü sorunun cevabı ise, gayrimenkul yatırım performansını takip etmek için birkaç yöntem bulunmaktadır:

  1. Fon yönetim şirketinin internet sitesi
  2. Finansal veri sağlayıcıları

Bununla birlikte 24Portföy yatırımcıları, GYF yatırımlarını mobil uygulamamız üzerinden rahatlıkla takip edebilmektedirler.

Üçüncü sorunun cevabı, GYF’lere  yatırım gerçekleştirmek, herhangi bir yatırım aracına yapılan yatırım gibi değildir. Bununla birlikte her yatırım aracı gibi risk içerse de, riskin azalması için çeşitli önlemler alınmaktadır.

Öncelikle GYF’lerin portföyleri genellikle birden fazla gayrimenkul projesine yatırım yaparak çeşitlendirmektedir. Dolayısıyla tek bir gayrimenkulün riskini ortadan kaldırır ve portföy riskini dağıtır.

 

Ayrıca GYF’ler, portföylerini genellikle birden fazla gayrimenkul projesine yatırarak çeşitlendirir. Bu süre zarfında projenin potansiyel getirisi, riskleri, konumu ve proje sahibinin mali durumu gibi faktörler değerlendirilir.

 

24Portföy İle Gayrimenkul Yatırım Avantajı

Gayrimenkul yatırım fonlarını değerlendirmek isteyen yatırımcıların, yatırımları için 24Portföy var. Bu anlamda ilk gayrimenkul yatırım fonlarından biri olan Primo Gayrimenkul Yatırım Fonlarımızla birikimlerinizi değerlendirebilir, yatırım fonlarımızı inceleyerek size en uygun yatırım aracını seçebilirsiniz.

24Portföy ile geleceğe yatırım yap!