• Ziya Gökalp Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Mall Of İstanbul Offıce Binası Kat:18 No:139 Başakşehir/İstanbul
  • info@24portfoy.com.tr

Faizsiz Yatırım Araçları Nelerdir

Faizsiz Yatırım Araçları Nelerdir

Faizsiz yatırım araçlarına dair bilinmesi gerekenleri anlatıyoruz.

Faizsiz yatırım araçları ile faiz hassasiyeti olan yatırımcılar için bir birikim değerlendirme aracı olarak ön plana çıkıyor. Yatırımların faizsiz yöntemlerle değerlendiği yatırım araçlarıyla, islami ilkelere uygun kazanç politikaları oluşturuluyor.

Faizsiz yatırım fonlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Katılım Hesapları
  • Gayrimenkul Yatırım Fonları
  • Altın Fonları
  • Tarım Projeleri
  • İslami Borsa Yatırım Fonları

Katılım Hesapları

Katılım hesapları, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun işleyen katılım bankalarında sunulan hesaplardır. Kar ve zarar ortaklığı prensibine dayanır ve İslami finans ilkelerine uygun olarak faizsiz yatırım avantajı sağlar.

Katılım hesaplarının çalışma prensibi;

  • Hesap açımı
  • Yatırımların faiz hassasiyeti ile yönetimi
  • Elde edilen karların pay sahipleri ile paylaştırılması
  • Kar payının yatırımcıların yatırdıkları miktarlara göre ve elde edilen dönemsel karlara göre değişir.

Gayrimenkul Yatırım Fonları

24 Portföy gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcılarına faizsiz kazanç ilkesiyle fon yönetimi gerçekleştirerek, değer artışını bu ilke üzerine inşa ediyor. Özellikle faiz hassasiyeti olan ve yatırımlarını bu kapsamda değerlendirmek isteyenler için gyf yönetimi gerçekleştiriyor.

Kaybetme Riski Olmayan Fonlar

Kaybetme riski olmayan fonlar gibi belirli fonları tanımlamak oldukça yanıltıcı olacaktır. Kaybetme riski olmayan fon ile nitelendirilen fonların yönetim ve getiri araçlarına dair sundukları bilgiler yanıltıcı olabilir. Dolayısıyla yatırımcılar bu noktada dikkatli olmalılar.

Bunun dışında sürdürülebilir ve öngörülebilir kazanç politikasına sahip yatırım araçları vardır. Örnek olarak gayrimenkul yatırım fonları bu yönetim anlayışına sahip yatırım araçları için verilebilir.

Yatırım Araçlarında Sürdürülebilir Yönetim Anlayışının Önemi

Yatırım araçları arasında birçok unsur vardır. Yatırımcılar bu araçlar arasından kendilerine uygun yatırım araçlarını seçerler. Ancak yatırım araçlarından en önemli şey, yatırım araçlarında yönetim anlayışının ve getiri imkanlarının sürdürülebilirliğidir. Özellikle günümüzde gittikçe önem kazana bu yönetim anlayışı ile orta ve uzun vadede sürekli artış oranları, iyi bir finans yönetimi ile sağlanabilir.

Şeffaflığın önemini de arttıran sürdürülebilir yönetim anlayışı, hangi sektörde uygulanırsa uygulansın oldukça önemlidir. Dolayısıyla bu kapsamda gerçekleştirilen yönetim anlayışı (hangi yatırım aracı olursa) oldukça önemlidir.

24 Portföy Yatırım Fonları ile bahsi geçen yönetim anlayışını uygulayarak yatırımcılarımız için uzman ellerin yönetiminde yatırım değerlemesi sağlıyor, sürdürülebilir ve öngörülebilirlik ilkesini fon yönetimimizde temel ilkeler olarak belirliyoruz.