• Ziya Gökalp Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Mall Of İstanbul Offıce Binası Kat:18 No:139 Başakşehir/İstanbul
  • info@24portfoy.com.tr

Faizsiz Fon Yönetimi Nasıl Gerçekleştirilir

Faizsiz Fon Yönetimi Nasıl Gerçekleştirilir

Faizsiz fon yönetimi anlayışı nasıl gerçekleştirilir sorusunu cevaplandırıyoruz.

Faizsiz fon yönetiminin nasıl gerçekleştiğine dair soru işaretlerinizi bu içerikle beraber gidermeye çalışıyoruz.

Faizsiz fon yönetimi için gerçekleştirilen ilk adım, fon oluşumunu bu ilkeye bağlı olarak oluşturmaktır. Faizsiz fonlar, yatırımcıların katılımıyla ortaklık esasına tabi bir şekilde oluşturulur. İslami finans ilkeleriyle uyumlu fon yönetimi ile birlikte takip edilebilirlik, şeffaflık, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik politikasına uygun hareket edilir.

Bahsi geçen fon yönetiminin sağladığı avantajları başlıklar halinde anlatarak konunun daha da anlaşılabilir olmasını sağlıyoruz.

 

İslami Finans İlkelerine Uygunluk

 

Faizsiz fon yönetimi, kar paylaşımı esaslı finanslar unsurları kullanarak yatırımcılarının sahip olduğu değerler ekseninde gelir vaat eder. Özellikle gayrimenkul yatırımları, girişim sermayesi yatırım araçları gibi enstrümanları kullanarak portföy yönetimi gerçekleştirir.

 

Risk ve Getiri Analizi

 

Yatırımcıların risk ve getiri tercihleri, fon yönetiminde değerlendirilen ilk unsurdur. Uzmanlar tarafından beklentilere uygun olarak risk ve getiri analizi gerçekleştirilir. Faizsiz fonların sağladığı en büyük avantajlardan birisi olarak nitelendirilebilir.

 

Şeffaflık ve Güvenilirlik

 

Yatırımcılar, yatırımlarını bu fonlarda değerlendirerek şeffaflık ve güvenilirlik avantajını da sağlamaktadır. Faizsiz fonlarda en önemli unsur bu değer üzerine kuruludur. Bu nedenle düzenli raporlama ve hesap verilebilirlik ilkeleri önem kazanmaktadır.

 

 

Sürdürülebilirlik ve Takip Edilebilirlik

 

24 Portföy, fon yönetimini faizsiz kazanç ilkelerine göre şekillendiren bir portföy yönetim şirketidir. Faizsiz fon yönetiminin sağladığı en büyük avantajlardan biri olan sürdürülebilirlik ve takip edilebilirlik ilkesi, 24 Portföy tarafından gerçekleştirilen fon yönetiminin asli unsurlarındandır. Özellikle takip avantajıyla birlikte öngörülebilir ve sürdürülebilir getiri imkanını yatırımcıları için sağlamaktadır.

 

 

 

 

En Karlı Faizsiz Yatırım Aracı: Gayrimenkul Yatırım Fonları

 

En karlı faizsiz yatırım araçları, İslami ilkelere uygun olarak yatırımlarını değerlendirmek isteyen nitelikli yatırımcılar için sıklıkla aratılan başlıklardan birisidir. Özellikle ülkemizde konut değerlerinde yaşanan düzenli artışların ve konut sektörünün başlı başına yatırımlarını taşınmaz değerlere yatırarak kazanç sağlamak isteyen yatırımcılar için birinci seçenek olarak tutması, gayrimenkul yatırım fonlarını bir adım öne çıkarmaktadır. Bireysel anlamda gayrimenkul yatırımları yerine bu fonlar, çeşitlilik avantajıyla yatırımlarınızı koruyarak düzenli gelir artışları hedefler.

 

24 Portföy bu kapsamda yatırımlarınızı değerlendirerek şu avantajları sağlar;

 

  • Çeşitlilik
  • Sürdürülebilir kazanç
  • Öngörülebilirlik
  • Takip edilebilirlik

 

Temel nitelikte sayılabilecek bu avantajlar, yatırım değerlendirme işlemlerinin bel kemiğini oluşturmaktadır. Dolayısıyla faizsiz kazanç ilkesi ile yatırımlarını değerlendirmek isteyen nitelikli yatırımcılar, 24 Portföy Gayrimenkul Yatırım Fonlarını inceleyerek en uygun yatırım aracını kendileri için seçebilmektedir.