• Ziya Gökalp Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Mall Of İstanbul Offıce Binası Kat:18 No:139 Başakşehir/İstanbul
  • info@24portfoy.com.tr

Ev Almak mı Gayrimenkul Fonu Yatırımı mı? Uzman Görüşleriyle Karar Verin!

Ev Almak mı Gayrimenkul Fonu Yatırımı mı? Uzman Görüşleriyle Karar Verin!

Ev almak mı gayrimenkul yatırım fonlarına yatırım yapmak mı mantıklı?

Ev Almak mı Gayrimenkul Fonu Yatırımı mı? Uzman Görüşleriyle Karar Verin!

Ev alabilecek nakdi imkana sahip yatırımcıların, yatırımlarını ev alarak kullanma niyeti ve bu niyetle gerçekleştirdiği sorgular son zamanlarda yükselişte. Birikimlerinizi değerlendirmek için ev almanın temel birkaç amacı vardır. Bu amaçlar;

  • Kira getirisi sağlamak
  • Her geçen gün değerlenen gayrimenkulleri satın alarak, gelecekte satma niyeti taşımak
  • Nakdi varlıklarını değerli varlıklara yatırarak geleceğe yatırım yapmak

şeklinde sıralanabilmektedir. Bununla beraber bu niyetleri arttırabiliriz. Ancak genel olarak bu şekilde temellendirmek mümkündür.

Bu yazımızda nakdi varlıklarını ev satın alarak mı değerlendirmelisiniz yoksa gayrimenkul yatırım fonu ile mi değerlendirmelisiniz, tüm değerlendirme sürecini sizler için sunuyoruz. Bu değerlendirmeden önce alt başlıklar şeklinde ev almak mantıklı mı sizler için değerlendiriyoruz.

 

2023 Yılında Ev Almak Hala Mantıklı mı?

Özellikle ülkemizde yaşanan emlak sektöründeki fiyat artışları, 2023 yılında da devam etmektedir. Dolayısıyla birikimlerinizi bu alanda değerlendirmek istemeniz gayet olağan ve kazançlı bir durumu da ifade edebilmektedir. Ancak birikimlerinizi ev almak mı, gayrimenkul yatırım fonu almak mı sorusuyla karşılaştırmak, yatırımlarınızı daha da değerlendirmek adına önemli bir karşılaştırmayı ifade etmektedir. Bu anlamda maddeler halinde gayrimenkul yatırım fonlarının, ev almaktan daha mı mantıklı sorusuna maddeler halinde cevaplar veriyoruz.

 

Gayrimenkul Yatırım Fonu mu Almak Mantıklı, Ev mi?

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF), birikimlerini değerlendirmek isteyenler için ev almak yerine değerlendirebilecekleri bir yatırım aracını ifade eder. GYF’ler, nakdi birikimlerini kazançlı yatırım araçlarına yönlendirmek isteyenler için belirli avantajlar sunar. Özellikle birikimlerinde helal kazanç araçları ile değerlendirerek getiri elde etmek isteyenler için de, GYF yatırım fonlarımız bu fırsatı sunmaktadır. Dolayısıyla gayrimenkul yatırım fonları, ev almak yerine değerlendirebileceğiniz ve beraberinde birçok avantajı sunan bir yatırım aracı olarak yatırımcılarına şunları sağlar;

 

  • Düşük başlangıç sermayesi; özellikle ev fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte düşük sermaye ile yatırımlarını bu alanda değerlendirmek isteyenler için dezavantaj sunmaktadır. 1 milyon TL gibi bir birikim ile ülkemiz ölçeğinde aranan niteliklerde evler bulunamazken; bu nakdi birikim ile gayrimenkul yatırım fonu alabilir, yatırımlarınızda belirli aralıklarla düzenli getiriler elde edebilirsiniz. Belirtmekte gerekir ki bu durum günümüzün verileri ve yaşanan durumu yansıtmaktadır. Dolayısıyla değişimin her zaman her alanda olacağını da belirtmekte önemlidir.
  • Çeşitlilik: GYF’ler birden fazla gayrimenkul projesine ya da varlığına yatırım yaparak riskin dağıtılmasını sağlar. Bu sayede yatırımlarınız güvence altına alınmış olur. Bu durum yatırımcının tek bir ev yerine, daha geniş bir gayrimenkul portföyüne yayarak riski durumunu da minimum seviyeye çekmesini sağlar.
  • Profesyonel Yönetim: Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) tarafından denetlenen gyf’ler, profesyonel uzmanlar tarafından yönetilmektedir. Bu durum yatırımcıların sektöre deneyimsizlik durumu yaşamaları durumunda bile , deneyimli uzmanların kararlarını takip ederek gayrimenkul yatırımlarından faydalanabilecekleri anlamına gelmektedir.
  • Gelir potansiyeli: Gayrimenkul yatırım fonları ile , gayrimenkul varlıklardan elde edilen kira gelirleri ve değer artışı, yatırımcılara düzenli gelir ve sermaye kazancı sağlamaktadır.

Nitelikli yatırımcıların, nakdi birikimlerini kazançlı yatırımlara yönlendirmek için, uzmanların yönettiği gayrimenkul yatırım fonları, ev almaktan daha avantajlı bir seçenek olabilir.