• Ziya Gökalp Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Mall Of İstanbul Offıce Binası Kat:18 No:139 Başakşehir/İstanbul
  • info@24portfoy.com.tr

Podcast Nedir? Nasıl Dinlenir?

Podcast Nedir? Nasıl Dinlenir?

Bu içerikte podcast nedir ve podcast nasıl dinlenir sorularını cevaplandırıyoruz.

Özellikle son çeyrek asırda yaşadığımız dünya hızla gelişiyor ve dijitalleşiyor. Dolayısıyla alışkanlıklarımız da değişime uğruyor. Podcast’da bu değişime örneklerden birini içeriyor. Bu içerikte podcast nedir ve podcast nasıl dinlenir sorularını cevaplandırıyoruz. Aynı zamanda girişimcilik hikayelerinin de içinde bulunduğu ve özellikle ilham ve öğrenme duygusunu beslemek için kullanılan podcast’e dair bilmeniz gerekenleri derledik.

Podcast Nedir?

Podcast ne demek sorusu, kelimenin oluşumuna bakılarak cevaplandırılabilir. Podcast, pod ve broadcast kelimelerinin birleşimden meydana gelmiştir. Kelimenin sonunda yer alan cast, canlı yayın anlamına gelen broadcast kelimesine atıf yapıyor. Pod kelimesi ise, tohum ve kapsül anlamına geliyor. İlk kez iPod’lar aracılığı ile dinlenmek için tasarlanmıştır. Dolayısıyla pod kelimesi iPod’lara işaret etmektedir. Podcast kelimesini basit bir şekilde tanımlayacak olursak “sesli blog” şeklinde bir tanımlama yapılabilir. Bu sesli bloglar içerisinde hemen hemen her konuyu kapsayan içerikler bulunur. Yayıncı kimliğiyle içerik üretmek ve dinleyicilere ulaşmak yeterli. Her ne kadar isminde canlı yayına atıf yapılan cast kelimesi geçse de podcast’lar önceden kaydedilmiş sesli bloglardır.

 

Podcast Nasıl Dinlenir?

 

Podcast dinlemek ne demek, podcast nasıl dinlenir gibi sorular, en fazla merak edilen sorular arasında yer alıyor. Podcast dinlemek, sevdiğiniz müzikleri bir liste haline getirmek ya da sohbetlerden oluşan sesli blogları boş zamanlarınızda değerlendirmek anlamına geliyor. Modern bir radyo olarak düşünebilirsiniz.

 

Podcast dinlemek için birçok seçeneğiniz bulunuyor. İçerikleri tüm akıllı cihazlar aracılığı ile dinleyebilirsiniz. Sadece uygulamayı yüklemeniz ve kayıt olmanız yeterli olacaktır. Daha sonrasında merak ettiğiniz konu başlıklarına dair içerikleri takip edebilir ya da müzik listelerinizi oluşturabilirsiniz.

 

Bir Girişimcilik Örneği Olarak Podcast Nedir?

 

Podcast, bir girişimcilik örneği olarak oldukça ilginç bir başarıyı temsil eder. Dinleme ve öğrenme alışkanlıklarını dijitalde temsil eden ve insanların boş vakitlerini değerlendirme fırsatı sunmasına yarayan oldukça yararlı bir platformdur. Bununla beraber iş üstündeyken, yemek yerden vb. günlük aktiviteleri verimli geçirmek isteyenler için sıklıkla kullanılır.

Podcast, yaşadığımız dünyada herkesin bir içerik üretmesine olanak tanır. Bu özelliği dikkate alındığında fikir dünyalarımızın gelişimi açısından önemli bir yer tutar.